NYERŐMAGYAROK.eu
Az ember a siker mögött
 Nyitólap   Rólunk  Médiatár  Mesetár  Kapcsolat  Archívum 
OK
Akadálymentes verzió
Atractor Kft.
Budapest
Történetek
ERI Hungary
Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet
Semmelweis Egyetem Egészségügyi Menedzserképző Központ
Kulturális Örökség Menedzserek Egyesülete
Hagyományok Háza
Zugló Önkormányzata, BKK, MOBILISSIMUS Kft.
A mobilnetes holter életet ment
Forradalmasítja a hordozható mérőeszközök világát a CardiaCom IMPLANT technológiája
Horizon 2020

Olyan hordozható technológiákat valósítanak meg a CardiaCom IMPLANT-projektben, amelyek folyamatosan, mindennapi életkörülmények között mérik és ellenőrzik a felhasználók élettani állapotát. Ezzel egyrészt szünet nélkül felügyelik a pácienst, így a vészhelyzetekben riasztani tudják a mentőket, másrészt a rögzített adatok alapján lehetővé teszik a személyre szabott, precíz diagnózist és a gyógyszerprotokollok felállítását. Az Atractor Kft. kezdeményezése a világon egyedülálló.

Az Atractor Kutatási, Fejlesztési és Szolgáltató Kft. 2009-ben alakult, a cég fő tevékenysége a CardiaCom-projekt, amelynek dr. Báthory Zsigmond ügyvezető tulajdonos szerint az a fő célkitűzése, hogy az orvosi monitorozó technológiát, és az azokat kiszolgáló műszereket mobilinternet-alapúvá tegyék. – Mobilinternet-alapú megoldásokon azt értjük, hogy a kliensrendszer bármikor kapcsolódhat internethez és különböző szolgáltatásokat kaphat onnan, illetve az interneten keresztül bárki el tudja érni a klienst, amely különböző szolgáltatásokat nyújthat a számára – hangsúlyozza dr. Báthory Zsigmond. A projektvezető szerint sem monitorozó, sem pacemaker-technológia nem képes erre jelen pillanatban a világon.

A rendkívül bonyolult és összetett rendszer egyrészt egy implantátumra vagy hordható eszközre épül, ehhez illeszkedik a kapcsolati rendszer, amely a klasszikus mobiltechnológiát ötvözi az orvosi műszertechnológiával. A hátteret egy szerverrendszer biztosítja, amely az összes adatot és a kapcsolódó szolgáltatásokat kezeli, és biztosítja a hozzáférést a páciens, az orvosa és esetenként a páciens hozzátartozója számára.

Atractor Kft.
Báthory Zsigmond ügyvezető tulajdonos

A CardiaCom IMPLANT-projekt a Horizon 2020 SME Instrument első fázisában nyert: ez egy három hónapos időszakot jelentett a cég számára. Mivel az Atractor által kifejlesztett terméknek nincs valódi versenytársa, szükség volt egy teljesen új piaci koncepció kidolgozására. Az már egyértelmű, hogy óriási érdeklődés várható az orvosszakma részéről, de a profi egyéni és csapatsportokban vagy a gyógyszerkísérletekben is forradalmi változást hozhat a CardiaCom technológiája. Az ügyvezető kiemeli, ahhoz, hogy az ötletükkel „meg lehessen indulni”, minimum egy sikeres második fázis kellene. A projekt eddig nem nyerte el az SME Instrument Fázis 2 támogatását, ugyanakkor a megalapozott, és minden részletre kiterjedő előkészítési szakasz után megerősített tárgyalási pozícióval indulhatnak.

Atractor Kft.

A CardiaCom projektje legalább három iparági szegmenst köt össze: az orvosiműszer-technikát, a telekommunikációt és a gyógyszeripart. Az Atractor Kft. a CardiaCom-projektben magát a core (mag-)technológiát biztosítja, amelynek az alapfeladata, hogy a páciens folyamatos felügyelet alatt legyen. – Folyamatosan mérjük és elemezzük az adatokat azért, hogy adott esetben riasztani tudjunk. Másrészt minden adatot megőrzünk, ezek – feldolgozva – felkerülnek a szerverre, ahol a weben keresztül a páciens orvosa különféle diagnosztikákat végezhet a páciensen valós orvos-beteg találkozás nélkül. Ezek a lehetőségek biztosítják a személyre szabott gyógyszerprotokollok beállítását, illetve a veszélyes helyzetekben akár az automatikus mentős beavatkozást. Még mielőtt a mentőorvos találkozna a beteggel, felkészülhetne a weben kapott adatok, kórelőzmények alapján, nem mellékesen valós időben látná a kiérkezés előtt a beteg élettani paramétereit.

Horizon 2020
Projekt a Keleti Partnerségért
Uniós pályázatokkal népszerűsítik a kutatás-fejlesztést a keleti térségben
Regionális Információs és Fejlesztő Tudásközpont Kft
Budapest
Horizon 2020
Adattovábbítás felsőfokon
Nagyfelbontású képátvitel tömörítés és késleltetés nélkül
Lightware Kft.
Budapest
Horizon 2020
Új horizont az erdőtűzoltásban
Innovatív eszköz fejlesztése a hatékonyabb erdőtűzoltásért
R-Fire Kft.
Szendrő
Horizon 2020
A stresszes növények védelmében
SolACE: kedvezőtlen termőhelyen is fenntarthatóvá tennék a burgonya és a búza termesztését
Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet
Budapest
Horizon 2020
Tanulni képes robotok
A budapesti OptoForce missziója, hogy az automatizálást egyszerűbbé tegye
OptoForce Kft.
Budapest
Horizon 2020
Parlag helyett bioüzemanyag
Új módszertan fejlesztése és alkalmazása a bioenergetikai szektorban
Geonardo Kft.
Budapest

NYERŐMAGYAROK.EU
Az ember a siker mögött

Impresszum| Jogi nyilatkozat| Cookie-tájékoztató| Kapcsolat