Vissza

NYERŐ­MAGYAROK.eu — Az ember a siker mögött

Az ökológiai vetőmagok elterjesztéséért

LIVESEED: helyzetbe hozzák a gazdákat, hogy sokszínű ökológiai fajtákat vethessenek

A történet
A stresszes növények védelmében
Az adat életet menthet
Utazás az őskorba

Magyar Nemzeti Filmalap

Budapest

A filmművészet felé terelnék a diákokat

A mozisikerekhez, hollywoodi blockbusterekhez szokott diákokhoz szeretnék közelebb hozni a klasszikus filmes kultúrkincset a képzőművészet segítségével abban a projektben, amelynek a Magyar Nemzeti Filmalap a hazai partnere. A Creative Europe által támogatott projekt célja egy európai filmes oktatási honlap létrehozása. Lányi Eszterrel és Papp Bojánával, a Filmalap munkatársaival a Cinarts-projektről beszélgettünk.

A történet

Crosskovácsi Sport és Környezetvédő Egyesület

Nagykovácsi

Bátorítsd, vond be, ösztönözd!

Nagykovácsi a hazai hegyikerékpár-sport fellegvára. A festői faluban évente megrendezett Crosskovácsi mountain bike maraton a nemzetközi Inter-mountain Series versenysorozat része. A verseny sikeres megrendezésének záloga az önkéntesség – az Erasmus+ által finanszírozott ENI-projekt célja éppen ezért a lebonyolításban oroszlánrészt vállaló fiatal önkéntesek kompetencianövelése. Nagy Enikő projektmenedzserrel az önkéntességről és a nemzetközi kapcsolatépítés fontosságáról beszélgettünk Nagykovácsiban. 

A történet

Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft.

Budapest

A pannon gyepek védelmében

A pannon gyepek és a kapcsolódó élőhelyek hosszú távú megőrzését szolgálja a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. által koordinált GRASSLAND-HU, amely az első természetvédelmi célú integrált projekt Magyarországon. A LIFE által több mint 10 millió euróval támogatott projekt teljes költségvetése mintegy 5,5 milliárd forint, időtartama 2019-től 8 év lesz. A nagyszabású együttműködés célja a gyepek természetvédelmi helyzetének javítása; az unión belül Magyarország a letéteményese annak, hogy ezek az élőhelyek megmaradjanak.

A történet

Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft.

Budapest

HungAIRy: nagyprojekt a tisztább levegőért

Elindult a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. koordinálásával a HungAIRy: az Európai Bizottság által támogatott LIFE integrált projektben a konzorcium tagjai – köztük tíz magyarországi település –  az ország levegőminőségének javításán dolgoznak. Az átfogó, nyolcéves munka egyik legfontosabb célkitűzése, hogy a következő évtizedben a lakosság és a közlekedésben részt vevők szemléletformálásával érzékelhetően javítsák Magyarország légszennyezettség-adatait.

 

A történet

ERI Hungary

Budapest

Önkéntesekkel a tisztább Dunáért

Egyre nagyobb médiavisszhangja van a vízpartjainkat elborító szemétnek, és egyre több kezdeményezés születik a hulladék csökkentésére, ami jó hír. Ebből a megfontolásból született a LIFE VisPO-projekt is, amely ugyan javarészt a névadó Pó folyó megtisztítását tűzte ki célul, magyar részről – kicsiben – azonban a Duna partszakaszait fogja megszabadítani a szeméttől. Takács Emőkével, a projekt magyarországi koordinátorával, az ERI Hungary ügyvezetőjével beszélgettünk.

A történet
A kisebbségek hangjai az Unióban
Közlekedésszervezés a lakosság bevonásával
A változatosabb mezőgazdaságért