Vissza

NYERŐ­MAGYAROK.eu — Az ember a siker mögött

Az északi pocok élőhelyének helyreállításáért

A történet
A biztonságos hegyi sportokért mind a négy évszakban
Az európai szociodráma-képzésért
Demokratikus eszköz a környezet védelmére

KEFAG Zrt.

A homoki kocsányos tölgyesekért

A Peszéri-erdő hazánk egyik legszebb homoki erdőssztyepp élőhelykomplexe, hiszen nemcsak változatos erdőállományok, hanem homoki gyepek, mocsár- és láprétek is megtalálhatók itt. A LIFE program támogatásával megvalósuló OAKEYLIFE projekt célja a homoki kocsányos tölgyesek megőrzése, illetve azok jellegzetes növény- és állatfajainak védelme. Dr. Andrési Dániellel, az OAKEYLIFE projektmenedzserével, a KEFAG Zrt. kutatási osztályvezető-helyettesével beszélgettünk.

A történet

Levegő Munkacsoport

PlanUp projekt – az ambiciózusabb Nemzeti Energia és Klímatervekért

A LIFE program támogatásával megvalósuló PlanUp projekt az uniós országok kormányait segíti az éghajlatváltozás elleni küzdelemben. A projektet a Karbonpiac-Figyelő (Carbon Market Watch) vezeti, hazai partnerszervezet a Levegő Munkacsoport. Szegő Judittal, a szervezet éghajlatvédelmi projektvezetőjével beszélgettünk.

A történet

Ökotárs Alapítvány

A városi hősziget-hatás csökkentése a zöld infrastruktúra fejlesztésével és kiaknázásával

A nyári melegben a városok betonnal, aszfalttal fedett területei hőszigetekké válnak. A környezet zöldítésével azonban a felületek hűsítését is elérjük. Az Európai Unió LIFE programjának támogatásával megvalósuló TreeCheck projekt a zöld infrastruktúra fejlesztése révén teszi élhetőbbé a településeket. A projektet megvalósító konzorcium magyar tagja az Ökotárs Alapítvány, amelynek munkatársaival, Móra Veronika igazgatóval és Tokodi Nóra irodavezetővel beszélgettünk.

A történet

Magyar Síalpin és Túrasí Sportegyesület

Biztonságtudatosság növelése a téli hegyi sportokban

Hogyan lehet a hegyi sportok biztonságát növelni, hogyan lehet megelőzni a baleseteket? De ha mégis megtörténik a baj, mit tehet egy laikus sportoló, akinek nem áll rendelkezésére a hegyi mentők eszköztára? Hogyan kezdheti meg biztonságosan a mentést úgy, hogy semmiképpen se rontson a sérült állapotán? Milyen döntési mechanizmusok segíthetnek ezekben a helyzetekben megfelelően határozni? Ezekre és az ezekhez hasonló kérdésekre keresi a választ az Erasmus+ program sport kis együttműködési partnerség pályázatán nyertes Mountainsafe című projekt. A projektvezető Magyar Síalpin és Túrasí Sportegyesület elnökével, dr. Ágoston Viktor Antallal beszélgettünk.

A történet

WWF Magyarország Alapítvány

Az emberek és nagyragadozók együttélésének elősegítése

Farkasok, hiúzok és medvék – Magyarországon is különböző reakciót vált ki az emberekből, ha azt hallják-olvassák, hogy nagyragadozók bukkantak fel hazánkban.  A LIFE program környezetvédelmi irányítás és tájékoztatás pályázatán nyertes, 2017-ben indult EuroLargeCarnivores projekt célja európai példák bemutatása a nagyragadozókkal kapcsolatos kihívásokra, valamint azok megoldására. Dr. Patkó Lászlóval, a projekt hazai programvezetőjével, a WWF Magyarország Alapítvány munkatársával beszélgettünk.

A történet
A hajléktalan nők biztonságáért
A hajléktalan nők speciális problémáinak megoldásáért
Kristálytiszta Elektronika